Рекламации и връщане

Като един модерен и коректен онлайн магазин, ние от TvoetoBiju.com се опитваме да удовлетворим желанията на всички наши клиенти, доколкото това е възможно. Колкото и рядко да се случва е допустимо понякога да бъдат открити фабрични дефекти по дадени продукти или просто да желаете връщане на вече закупено бижу. При подобни случаи се прилагат определени правила, уредени в законовите разпоредби, както и в общите условия на сайта. Основните положения относно рекламациите и връщането на продукти са уредени в настоящата страница.

1. Връщане или пък замяна на закупен продукт в определен срок

Според ЗЗП и всички европейски регламенти свързани със защита правата на потребителите, Вие като наши клиенти и потребители имате право да върнете закупена стока, дори тя да няма дефект, просто защото така сте преценили. За да се случи това обаче, трябва да са налице няколко условия. Първо имате право да върнете този продукт в определен срок. Това са 14 дни от получаването на продукта. Освен това бижуто, което сте поръчали оттук трябва да е в добър търговски вид, което означава да може да се продаде като ново. Тоест неговата опаковка и визия не трябва да бъдат засегнати. Самата стока НЕ ТРЯБВА да е ползвана, а опаковката и не може да бъде прана, гладена, скъсана и т.н. Не трябва да има никаква повреда по продукта или пък някакъв дефект, причинен вследствие на употреба. Разходите за доставка при връщане на продукта в този срок, както и при евентуално желание за замяна на продукта са за сметка на клиента!

2. Право на рекламация

Рекламация може да предяви всеки наш клиент, 3 дни след като е получил продукта в случай че са открити дефекти или пък определени липси, също така разбира се и ако получената стока е различна от поръчаната и е налице т.нар. несъответствие. Съответно в разумен срок (до 30 дни) от връщането на продукта ние трябва да установим какъв е дефекта или проблема и освен това да възстановим заплатената сума, заменим стоката с нова или отстраним дефекта за наша сметка. Допустимо е също договаряне за отбив от платената сума.

3. Ред за връщане, замяна и рекламация

Ако искате да върнете продукт, да го замените или да предявите рекламация е необходимо да ни изпратите мейл на посоченият за контакт и-мейл адрес. В този мейл трябва да се съдържа следната информация: какво искате, рекламация или отказ от покупка и връщане на продукта в 14 дневен срок по ЗЗП, номерът на поръчката, както и кой продукт е обект на връщане или рекламация. Също така е важно да ни посочите какви са проблемите или откритите дефекти и защо желаете връщане.