Видовете мъжки гривни и техните предимства

Ролята на добре подбраната гривна не е много различна от ролята на всяко друго бижу, като колие или пръстен. Тя е там, за да добави привличащ вниманието акцент – не е в центъра на вашето облекло, но определено е важна част от визията.

Луксозна мъжка гривна от стомана и кожа за по-елегантен стил от IskamChasovnik.com.

Каква визия ще придобие гривната зависи от тоалетите, които обичате да носите. Ако носите костюм и вратовръзка редовно, нещо метално и елегантно изглеждащо е естествено. Ако гардеробът ви клони повече към панталони и тропически ризи, вероятно ще ви стоят по-добре мъжки кожени гривни, или пък такива с въжета и мъниста за завършен по-небрежен вид.

И в двата случая обаче имайте предвид, че ролята на гривната е една и съща: тя подобрява цялостната ви визия. Подобно на много други акценти, тя действа като своеобразно социално „доказателство“, че се стремите и полагате усилия да изглеждате по определения начин. Вие не сте просто човек, който облича костюм, защото трябва – вие сте човек, който отделя време, за да направи костюма да изглежда добре, а гривната помага това да проличи.

Кожена гривна за мъж от IskamChasovnik.com, която пасва на всяко облекло и визия.

Както при колиетата, добре е гривната да изглежда малко износена и изтъркана. Твърде много ярък, чисто нов метал изглежда прекалено лъскаво. Искате хората да мислят, че притежавате гривната от години и сте имали странни и екзотични приключения с нея, нали?

Една последна забележка, която важи за всички гривни – уверете се, че сте оразмерили правилно. Голяма, масивна метална гривна, която се плъзга напред-назад, бързо остарява. Всяко бижу, което тежи повече, трябва да пасне добре; по-леките неща като парчета въже и мъниста могат да имат малко повече хлабина, ако искате. Каквито и мъжки бижута да харесвате – ще откриете подходящи на TvoetoBiju.com.

Личният стил и правилната мъжка гривна

Част от проблема с мъжките гривни е, че повечето класически мъжки облекла като че ли не им пасват. Или поне – със сигурност не са по вкуса на всеки.

Кожени мъжки гривни от сайта TvoetoBiju.com, които лесно пасват на почти всякакво облекло и стил.

Освен ако не съобразите ръкавите си с гривните, които носите. Ако харесвате часовници, важат същите правила. Особеностите с ръкавите правят гривните предимно летен феномен, когато късите ръкави оставят достатъчно място, за да ги покажат. Но можете да ги комбинирате и в тоалети с дълги ръкави – всичко, което трябва да направите, е да използвате малко въображение. Както при всички „правила“ в модата, има изключения и ще има момчета, които правят случайните изключения да изглеждат страхотно. Но в по-голямата си част трябва да се придържате към насоките, особено ако тепърва навлизате в света на бижутата.

Лесно е да изглеждате неуместно, когато носите грешна или несъответстваща на стила ви гривна – все едно се опитвате да направите стилно изявление, но просто нещо не се получава… 

Какви видове мъжки гривни има?

Мъжка гривна от стомана или друг метал

Гривна, която определено не е предназначена за мъже вероятно можете да идентифицирате без никакво стилово обучение: тънките метални ленти, обсипани със скъпоценни камъни, са изцяло дамски бижута.

Класическа мъжка гривна от стомана от TvoetoBiju.com.

Но наборът от възможности е наистина огромен, а не всичко е винаги уместно. Ето някои от основните стилове, които са популярни в днешни дни:

Може да се наложи да държите ръкавите на ризата си малко по-нагоре в сравнение с повечето мъже, в зависимост от дебелината на гривната и къде точно ще я поставите на китката си. Но не го носете върху риза – ще се окажете с абсурдно изглеждаща малка ивица на маншета, стърчаща отвъд гривната.

Избягвайте всичко твърде крещящо. Един-два цвята на метала са подходящи и определено нямате нужда от скъпоценни камъни. Повечето от тези гривни са твърде обемисти, за да се сдвоят с ръчен часовник – това е избор или/или, а не и.

Освен метални гривни, популярни са и тези с въжета и кожи с различни габарити. Някои от тях са украсени, други не. Конопените шнурове от макраме с вплетени в тях мъниста са класически аксесоар за летен, плажен стил. Разбира се винаги на мода са и мъжките кожени гривни.

Те имат предимството, че са много лесни за персонализиране – ако си отделите час или два за практикуване, можете да направите свои собствени. Те са удачни и малко контракултурни за употреба в различен цялостен дрескод.

Все пак не е уместно да носите въжена гривна на среща на борда в консервативна компания (освен ако вече нямате много успешна репутация, в този случай можете да си позволите повече свобода). Но пък можете да си ги позволите навсякъде, където искат да култивират креативно чувство, като студия за графичен дизайн или софтуерни компании.

Гумена гривна 

По отношение на стила, гумените гривни могат да бъдат ярко оцветени и изглеждат доста свежо, което означава, че трябва да ги носите за забавление. Носете ги, когато искате блясък на цветовете и когато отидете на хладно социално събитие, където могат да ви дадат добри за начало на разговор.

Не се препоръчва да носите една и съща гривна всеки ден, без значение какъв е вашият тоалет. Някои хора ще го направят, но се опитайте да намерите по-добър начин да изразявате себе си и да допълвате визията си.

Изборът е личен, на всеки мъж и трябва да правите, каквото сметнете за добре по отношение на бижутата – но поне ако има нещо, което наистина ви интересува, помислете за други форми на активизъм и дайте шанс на стила си, варирайте малко, докато работите върху него.