Качествени продукти от бамбук за по-чиста природа!

Бамбукът направи революция на пазара на биологични продукти. Материалът се счита за екологично чист и е алтернатива на пластмасата. Наистина ли е така? Как нарастващият интерес към бамбуковите продукти влияе върху природата?

Измамно прилича на дърво, въпреки че от ботаническа гледна точка е трева. Тъй като говорим за него, бамбукът може да нарасне до впечатляващи размери (дори няколко десетки метра!). Той има много имена – учените са успели да разграничат около 1500 вида от това растение. Расте в Индия, Китай, Корея, Малайзия, Филипините, както и в други региони на света. Можете да я срещнете и в полските градини.

Бамбукът е изключително полезно растение. Изчислено е, че може да се използва по 1000 различни начина. Има причина, поради която се нарича „дървото на бедния човек“, защото се използва в много области на живота. Бамбукът се използва за изграждане на къщи, производство на мебели, тъкани, хартия, фураж за животни, съдове и… ковчези. И нищо чудно, защото ако разгледаме свойствата на това растение, ще видим колко голям потенциал има.

Бамбукът на практика има приложение абсолютно навсякъде и във всички сфери. По-долу ще изброим някои от тях:

Бамбукови четки за зъби. Един от най-популярните бамбукови продукти в цяла Европа. Те успешно заместват пластмасовите четки, функционални са, но екологични и по-естетични. 

Туристически комплекти прибори за хранене от бамбук. Издръжлива алтернатива без пластмаса на прибори за еднократна употреба, често използвана при хранене навън или на партита. 

Кухненски аксесоари. Бамбукът също често се използва в кухнята и от него се изработват природосъобразни продукти за кухненското обзавеждане. И с добра причина – бамбуковите аксесоари са не само леки, но и по-издръжливи и за разлика от дървото не абсорбират миризми, устойчиви са на петна и са антибактериални. Бамбуковите прибори за хранене и готвене не надраскват тенджери или тигани или оставят токсични остатъци като пластмасови инструменти. 

Детски продукти. По същите причини, както по-горе, се предлагат и бамбукови аксесоари за деца, които са направени без вредни вещества. Те са природосъобразни и екологично чисти.

Бамбуковите клечки за уши са перфектна алтернатива на стандартните, изработени от вредна пластмаса.

Козметични аксесоари.  Бамбукът може да се използва широко и в нашите бани. Така например наред с други интересни продукти, супер популярни са и бамбуковите клечки за уши за многократна употреба, които успешно ще заменят клечки за уши за еднократна употреба, острие за самобръсначка за многократна употреба с дръжка от бамбук или козметични подложки за многократна употреба.

Също така по магазините много често се предлагат и шкaфове и друго подобно обзеваждане за баня изцяло изработено от бамбук, без никакво наличие на пластмаса.