Как да изберете бижута според облеклото си?

Когато избирате бижу, главната ви цел е да изберете украшение, което да си заслужава инвестицията.

Друго важно е да подхожда на гардероба ви за да можете да го носите по различни поводи и с различна комбинация от дрехи.

Все пак не ви се иска да си дадете парите за колие с кристали, ефектна гривна или обеци, които ще можете да сложите веднъж-два пъти в годината по простата причина, че не подхождат на повечето ви дрехи.

Ако се чудите какъв скъпоценен камък да изберете, можете да се спрете на един от следните варианти: рубин, сапфир, смарагд или диамант. Все пак, ако искате да изберете най-доброто възможно дамско бижу, вземете предвид следните няколко съвета:

Съвет 1: Направете бърз преглед на гардероба си.

Забележете какви дрехи, костюми и обувки имате и какъв е стилът им. Ако забележите, че преобладават бизнес костюмите, а ежедневните ви дрехи са малко, вероятно ще изберете бижу, което да пасва на костюмите ви. Ако имате любима дреха, която често носите, можете да изберете нещо специално за нея, което да влезе в ежедневието ви.

bijuta-spored-oblekloto

Съвет 2: Обърнете внимание на шарките и цветовете.

Когато разглеждате гардероба си, не забравяйте да обърнете внимание и на цветовата гама, която преобладава, тъй като вероятно от това ще зависи и цвета на бъдещето ви украшение. Например, ако обикновено носите едноцветни дрехи с прост дизайн, бихте могли да изберете бижу с по-сложена орнаментика. И обратно, ако дрехите ви са по-скоро пъстри и с различни десени, класическите дамски бижута биха били най-доброто допълнение към тях. Най-лесно ще изберете цвета на бижуто си, ако носите класическите цветове черно и бяло, почти всеки скъпоценен камък подхожда на техните нюанси.

Съвет 3: Избор на цвета на бижуто.

Скъпоценните камъни, като сапфирите и смарагдите предлагат цяла гама нюанси, които могат да ви объркат. Сапфирите например могат да бъдат съвсем бледо сини и да минат през цялата синя гама чак до тъмно син цвят. Срещат се също жълти, червени и розови сапфири. Смарагдите пък предлагат различни нюанси на зелено – от маслинено зелен до жълто-зелен и до наситено зелен. При диамантите, които са сред най-неутралните камъни, изборът е по-лесен, защото те подхождат почти на всичко. При избора на цвета на бижуто, може би най-добре би било да се спрете на любимия си цвят, така вероятността да подхожда на облеклото ви е изключително голяма.

Надяваме се, че тези три прости съвета ще направят избора ви на подходящото бижу сравнително по-лесен. А ако нямате средства за скъпоценни камъни, то на пазара има огромен избор от имитационни бижута за всеки.