Разнообразието от стилни обеци днес

Обеците са считани за дамски моден аксесоар, но се оказва, че първите им притежатели са били именно мъжете и са ги слагали за да покажат своето специално положение в обществото.

Сега вече носенето на стилни обеци не е толкова за да подчертае социалния статус, а по-скоро за създаване на различни модни образи.

Именно те,съобразени с формата на лицето, могат да направят притежателката си секси и неотразима, както с никое друго бижу.

Днес повечето модели са за жените, но има и ефектни мъжки предложения. Те могат да се изработват от различни материали, но най-често са от метали и техните сплави. Богатият избор на достъпни цени дава възможност на всеки да притежава много и различни  модели.

obeci-sinio-surce

Малките нежни предложения, които стоят прилепнали по ухото са много практични и актуални. Тези фини обеци изразяват минималистичен стил и са представители на вечната класика. Независимо дали са изчистени модели или  с кристали, те са много удобни, не пречат и не стягат на ухото.

За почитателките на висящи обеци се изработват разнообразни форми и размери. Предлагат се с различни дължини и благодарение на използваните олекотени материали, те са комфортни дори и за всекидневно носене. За удължените модели често се използват геометрични мотиви – квадрати, ромбове, кръгове или асиметричните им варианти. При правилен избор, тези бижута са способни да подчертаят собствената ни индивидуалност.

Изделията под форма на капчица са част от модните тенденции, създават елегантен имидж и подчертават женствеността.

obeci-roxi12

Модата е демократична днес и допуска дори понякога взаимоизключващи се варианти. Преди време беше актуално носенето на две различни обеци, сега то вече е минало, но някое ново хрумване ще ни шокира съвсем скоро.

Хубаво е обеците да са съобразени с дрехите и с останалите аксесоари. Да не са много тежки за да не се разшири дупчицата на ухото и да изглежда неестетично.

Много са подходящи и за подарък. За разлика от другите бижута, при избора на стилни обеци не е необходимо да се знае точен размер като обиколка на пръста, на китката или на врата. Така изчезва колебанието дали ще стане и дали ще се хареса подаръка. Често се предлагат и подходящи комплекти с висулки, което значително улеснява избора и компилирането на подаръка.