Как да спасим връзката си?

В една връзка винаги е възможно да възникнат проблеми и недоразумения. Това е така, защото във връзката винаги участват хора, а както знаем те никога не са напълно перфектни и често грешат. Освен това в една интимна връзка винаги са намесени и чувствата между двамата партньори. Това е напълно човешко и нормално, също толкова нормално е понякога да има неразбирателство, особено, ако в една връзка участват хора с доста различни характери. Важно е обаче проблемите да се преодоляват, а неразбирателствата разрешават, като същевременно се натрупва важен опит в самата връзка. Но какво точно да правим, за да спасим връзката си, за да бъдем все още заедно въпреки различията?

1. Говорете- много от хората смятат, че не е нужно да се говори за всички проблеми. Това е често явление и при мъжете. Те предпочитат да решат някой проблем бързо, отколкото да говорят за него дълго време като сложно го анализират. В определени случаи обаче е добре да си говорите за нещата. Комуникацията е изключително важна в една връзка и може да помогне за много неща.

Влюбена двойка с евтини бижута

2. Мислете върху това, което казва другия. Вариант е да отидете на някое тихо и спокойно място, където не могат да Ви безпокоят колегите или някой друг от работа. Зарежете телефоните и като цяло всички връзки със света. Ако пък не може да си говорите без да си крещите и обиждате, то тогава добра идея ще бъде и някое публично място. Важното е да се обсъдят проблемите като обаче внимателно изслушвате другата страна и нейните аргументи, дори и да не сте съгласни нищо не Ви пречи да изслушате. Опитайте се да избистрите проблемните ситуации и да ги решите.

3. Сексът- той може много да помогне при изглаждането на проблемите. Сексът е изключително важна част от една връзка, ако няма секс, то нещата не отиват на добре. Сексът показва, че все още има страст между Вас. Затова е добро решение да правите редовен секс.

Любовна двойка с интересни бижута

4. Имате проблем с парите? Много двойки имат финансови проблеми, дори всичко друго да е перфектно, когато страдате от липса на пари, нещата може да не са чак толкова романтични. Най-важното при разпределение на парите, особено ако имате общ буджет с половинката е да не криете вашите постъпления и харчове, по-добре да си казвате истината, отколкото един ден да се събудите и да сте големи длъжници на няколко банки. Важно е да успявате и да се консултирате един друг, така например ако сте решили да купите нещо по-голямо или по-скъпо може да се допитате първо до вашият любим. Важно е да не избухвате и да не обвинявате другия за това, че харчи много.

5. При липса на доверие? Доверието е от съществено значение, що се отнася до успеха на една връзка. Важно е да не сте твърде мнителни и ревностни към партньора си. Важно е , за да си имате доверие да не давате поводи на човекът до Вас да се съмнява във вашата вярност. Бъдете винаги точни, ако имате среща с него. Никой не обича да чака. Ако пък е неизбежно закъснението, то поне може да се обадите предварително и да кажете, че ще закъснеете. Не е лошо и да се извините, когато вече сте там на място. Но със сигурност извинението трябва да бъде истинско, да преигравате или да си измисляте не е вариант. Подобно поведение едва ли ще се хареса на някой.